PENGUNJUNG, PENDORONG, PENYOKONG (;

Wednesday, April 6, 2011

Cari FOLLOWER ke cari READER?

Pergi pasar membeli pelam,
Assalamualaikum n slamat malam..

haha, ta bley bla kan pantun 2 kerat ak..
haaa, k0rg jgn lupe jawab salam ak 2 ye..
wajib taw.. hehe.

Dah2, b'balik kpd tajuk entry y ak na cite..
FOLLOWER n READER??
knp?
ap masalahny?
0kayyy, semestiny para2 bl0gger mst dah arif kan tentang follower gn reader niw..
PERSOALAN : ap beze f0ll0wer gn reader niw?
Pada pendapat ak, follower niw kan 0rg y suke / minat kat bl0g kite..
bile dy dah minat, dy akan salu jenguk2 ke bl0g kite then 0fk0z dy f0ll0w kannnn..
kalau na trangkan secare m'dalam, mcm tataw na explain.. hehe..
actually, saluny 0rg2 y b'bl0gging niw tak mementingkan f0ll0wer sama sekali tetapi lebih mementingkan reader..
KENAPE??
Cbb bl0gger2 niw lebih mementingkan reader dan jugak pengkritik untuk impr0vekan lg kualiti bl0g d0rang..
kalau tade reader,
sape y na bace entry2 kite kannnnn..
sape na k0men2? kannnn2? haaa,
se0rang bl0gger y pandai mengendalikan bl0g sudah tentu m'punyai pembaca y setia..
utk kite m'dapatkan lebih ramai reader, bl0g kite seharusny memenuhi citarase y menarik..
dr hiasan bl0g hinggalah kpd penyampaian crite di dalam entry2..
ak ta nafikan mmg s0sa na tarik pembaca n pelawat singgah ke bl0g kite..
laen laaaa bl0gger2 y femes mcm NISA ke, YUYU ZULAIKHA ke kannn..
tapyah jemput p0wn, pengunjung dah dtg b'talu2..
ak sdri p0wn suke jalan2 kat bl0g d0rang.. *kant0i sudah.. huhu.
bl0g di0rang niw mmg best..
simple jew n care dy menyampaikan crite2 dalam entry 2, c0ol jew..
mmg bestttt laaaa..
bl0g di0rang niw laaaa antare bl0g y dah m'punyai pembace y setia n f0ll0wer y melambak..
tpu laaa sape ta kenal 0wner bl0g femes kat atas 2 kannnn..
g0jes lg.. mmg rugi laaa kalau k0rg ta kenal.. huhu..
mgkin kite b0le jadikan bl0g di0rg niw sbgai c0nt0h utk kite.. *but, jgn mniru ye.. hehe.
sm0ge kite same2 maju dalam dunia bl0g niw.. :)

p/s : maaflaaa jika ad y b'canggah dgn pendapat2 k0rang.. btw, tanx sape y sudi bace entry ta best ak niw.. :)

3 comments:

  1. folower and reader sama penting.
    tapi readershp lebih penting~

    =) kan3?

    ReplyDelete
  2. oh, baik cari reader, daripada follower, belum tentu mereka follow, dan baca blog kita ;)

    ReplyDelete
  3. fanimahat : aah, s0k0ng2!! :)

    faa : s0k0ng faa jugak.. :)

    ReplyDelete

Wednesday, April 6, 2011

Cari FOLLOWER ke cari READER?

Merapu merapek oleh Anis Aryna Shamsuddin at Wednesday, April 06, 2011
Reactions: 
Pergi pasar membeli pelam,
Assalamualaikum n slamat malam..

haha, ta bley bla kan pantun 2 kerat ak..
haaa, k0rg jgn lupe jawab salam ak 2 ye..
wajib taw.. hehe.

Dah2, b'balik kpd tajuk entry y ak na cite..
FOLLOWER n READER??
knp?
ap masalahny?
0kayyy, semestiny para2 bl0gger mst dah arif kan tentang follower gn reader niw..
PERSOALAN : ap beze f0ll0wer gn reader niw?
Pada pendapat ak, follower niw kan 0rg y suke / minat kat bl0g kite..
bile dy dah minat, dy akan salu jenguk2 ke bl0g kite then 0fk0z dy f0ll0w kannnn..
kalau na trangkan secare m'dalam, mcm tataw na explain.. hehe..
actually, saluny 0rg2 y b'bl0gging niw tak mementingkan f0ll0wer sama sekali tetapi lebih mementingkan reader..
KENAPE??
Cbb bl0gger2 niw lebih mementingkan reader dan jugak pengkritik untuk impr0vekan lg kualiti bl0g d0rang..
kalau tade reader,
sape y na bace entry2 kite kannnnn..
sape na k0men2? kannnn2? haaa,
se0rang bl0gger y pandai mengendalikan bl0g sudah tentu m'punyai pembaca y setia..
utk kite m'dapatkan lebih ramai reader, bl0g kite seharusny memenuhi citarase y menarik..
dr hiasan bl0g hinggalah kpd penyampaian crite di dalam entry2..
ak ta nafikan mmg s0sa na tarik pembaca n pelawat singgah ke bl0g kite..
laen laaaa bl0gger2 y femes mcm NISA ke, YUYU ZULAIKHA ke kannn..
tapyah jemput p0wn, pengunjung dah dtg b'talu2..
ak sdri p0wn suke jalan2 kat bl0g d0rang.. *kant0i sudah.. huhu.
bl0g di0rang niw mmg best..
simple jew n care dy menyampaikan crite2 dalam entry 2, c0ol jew..
mmg bestttt laaaa..
bl0g di0rang niw laaaa antare bl0g y dah m'punyai pembace y setia n f0ll0wer y melambak..
tpu laaa sape ta kenal 0wner bl0g femes kat atas 2 kannnn..
g0jes lg.. mmg rugi laaa kalau k0rg ta kenal.. huhu..
mgkin kite b0le jadikan bl0g di0rg niw sbgai c0nt0h utk kite.. *but, jgn mniru ye.. hehe.
sm0ge kite same2 maju dalam dunia bl0g niw.. :)

p/s : maaflaaa jika ad y b'canggah dgn pendapat2 k0rang.. btw, tanx sape y sudi bace entry ta best ak niw.. :)

3 orang juri berkata-kata on "Cari FOLLOWER ke cari READER?"

famimahat on April 6, 2011 at 11:23 PM said...

folower and reader sama penting.
tapi readershp lebih penting~

=) kan3?

Faa Eryna on April 7, 2011 at 12:57 AM said...

oh, baik cari reader, daripada follower, belum tentu mereka follow, dan baca blog kita ;)

Anis Aryna Shamsuddin on April 7, 2011 at 3:20 AM said...

fanimahat : aah, s0k0ng2!! :)

faa : s0k0ng faa jugak.. :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

kALaU ikHLas, kLik cNi yE.. tQ, :)